ETER onsdag 6 december

Vem har producerat ditt kaffe?
Har du någon aning om hur det kaffe som du dricker har producerats? Är det barnarbete? Får de betalt alls, de som odlar kaffebönor? I Sverige finns det ett fyrtiotal affärer som är s.k världsbutiker, där man tar hänsyn till det här. På Gotland finns det just nu ingen enda. Men i en hälsokostbutik i Visby kan man hitta produkter som är Rättvisemärkta. Det är ägaren Dudley Slinger som ligger bakom det.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Svårt för den som vill boka resor till Oskarshamn
Efter den 14:e januari går det inte att boka båtresor till och från Oskarhamn. Destination Gotland har hittills inte kunnat ge besked om varken vilken turlista som ska gälla eller vilket fartyg som kommer att användas. Det innebär också att researrangörerna inte kan boka in sina bussresor. Pernilla Larsson på Perssons buss i Visby är bekymrad.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Per-Erling Evensen, marknadschef för Destination Gotland. kommenterar bussbolagets bekymmer?

Reporter lars.eskelind@sr.se

Vad handlar du klappar för i år?
Det är 19 dagar kvar till julafton och det är dags att börja tänka på julklappar. Som vanligt tror Handelns utredningsinstitut att årets julhandel ska överträffa de tidigare och det brukar ju också vara så att vi köper mer och mer julklappar och julmat för varje år. Vi gick ut på stan för att fråga folk om de bestämt hur mycket pengar de ska lägga på julklappar.

Reporter staffan.fritz@sr.se

Försäkringskassan förtydligar sitt uppdrag
Försäkringskassan på Gotland inbjöd till en presskonferens där de ville förtydliga försäkringskassans uppdrag på ön och i allmänhet.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Kompisar med olika åsikter?
Ikväll ordnar organisationen Ordfront en diskussionskväll om att ha olika åsikter. Det polyfoniska samtalet. Kan man vara kompisar även om man har olika åsikter?

Reporter tomas.ardin@sr.se