Eter torsdag 7 december

Barn från Slottsparken hjälpte till att klä granen
Barn från dagiset Slottsparken besökte idag Residenset, där de hjälpte landshövdingen Marianne Samuelsson att klä hennes gran.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Billigare med varm höst
Det är ovanligt varmt för att vara december och många fastighetsägare jublar eftersom deras uppvärmningskostnader blir låga. En dag som i dag, med åtta plusgrader, sjunker värmeförbrukningen med 25 procent. De som är anslutna till fjärrvärmenätet har den senaste månaden sparat 2.5 miljoner i minskade värmekostnader.

Reporter tomas.ardin.sr.se

Vem köper vinterjackor när luften känns som vår?
Vem köper vinterjackor och vinterskor när det är åtta plusgrader? Och hur kul är det att ge bort längdskidor och pulkor i julklapp? Eter kollar läget i en sportaffär i Visby.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Rörelsehindrade kan inte åka till Oskarshamn
Igår berättade vi i Eter att det blir fraktfartyget m/s Gute som ska sköta färjetrafiken till Oskarshamn från mitten av januari till mitten av februari. Anledningen är att Destination Gotlands andra fartyg är på varv. Detta innebär problem för alla som  sitter i rullstol. Fraktfartyget m/s Gute är nämligen inte anpassat för rörelsehindrade. Birgitta Eriksson, är ordförande i handikapporganisationernas samarbetsorgan, HSO och hon har startat en diskussion med rederiet om det här problemet.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Mer cement på Cementa
Cementa i Slite vill öka sin produktion av cement och det innebär också andra krav på fabrikens utsläpp. Idag är miljödomstolen på plats i Slite för att göra en bedömning av utsläppen från fabriken.

Reporter jonas.neuman.@sr.se