Det nya hotellet ska ligga intill gamla prästgården.

Eter fredag 8 december

Inspiration från gamla tider
Som vi berättade igår, kommer det att byggas ett nytt hotell i När som ska ge uppemot ett tiotal årsarbetstillfällen om allt går i lås. Det nya hotellet ska ligga intill gamla prästgården, som ägs av Katarina Blom. Hon har hämtat inspiration till nybygget från gamla tider.  

Reporter karin.brindt@sr.se

Brottsofferjouren tog hem priset
För sjätte året i rad delades idag det lokala priset för mänskliga rättigheter ut på Gotland. Årets pristagare var Brottsofferjouren.

Reporter karin.frimodig@sr.se 

Bostadsområde i Visby evakuerades
Igår blev ett helt bostadsområde evakuerat när polisen misstänkte att det fanns explosiva ämnen i en villa i södra Visby. De boende är numera tillbaka i sina hus, men de är fortfarande inte på det klara vad som egentligen hände och vad som kommer att hända nu idag. En av de boende som igår fick lämna sitt hus är Anette Jacobsson.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Polisen vill inget berätta
Men polisen är väldigt förtegen kring händelserna, vad som hänt och vad som ligger bakom. Vilket ansvar har polisen att berätta för allmänheten när det finns risk för explosioner?Polisens informationsansvarige på Gotland har inte tid att informera allmänheten om vad som händer med de explosiva varorna. Så vi  vänder oss till stockholmspolisen istället för att prata om polisens ansvar för information till allmänheten. Mats Nylén är informationsansvarig i Södertörns polisdistrikt och han säger så här om hur de jobbar när det händer liknande saker.

Reporter lars.eskelind@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".