ETER TISDAG 12 DECEMBER

Smaklösa tar priset
Det blir de musikaliska storheterna i Smaklösa som får Gotlands kommuns kulturpris i år. Sångaren Pelle Sundberg berättar om hur det gick till när gruppen startade i tidernas begynnelse.

Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Rätt medicin för Roma
Apoteket i Roma har vid flera tillfällen varit nedläggningshotat på grund av den minskande kundkretsen och läkarbristen på vårdcentralen. Men efter att läkarsituationen har stabiliserats ser det ut som om apoteket får vara kvar. Försäljningen av mediciner uppfyller nu Apoteksbolagets krav.

Reporter jonas.neuman@sr.se


Fem Gotlandsbåtar räddar fiskeby
Gotländska Rotaryföreningen gjorde en stor insamlingsgala efter tsunamikatastrofen 2004 och resultatet blev fem nya fiskebåtar som nu har levererats till en fiskeby i Sri Lanka.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Alkohol oroar många skolelever
I många år har skolan och nykterhetsföreningarna haft ett samarbete som handlar om att ungdomarna ska våga säga nej till droger. Under tisdagen var det avslutning för årets projekt och vi pratade med några ungdomar hur de ser på alkoholförbrukningen bland högstadieelever.

Reporter lina.lindkvist@sr.se


Det gäller att inte dega
Luciadagen äts det av tradition många pepparkakor och saffransbullar. Eter besökte Västerhejdebagarn för att kolla om de var redo för luciafirandet.

Reporter tomas.ardin@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".