ETER onsdag 13 december

Filmindustri på ett enda ställe
Gotländsk film vill kraftsamla på ett ställe på ön och därför finns tankar på att samla produktion och utbildning i Fårösund. Chefen för kultur och fritidsförvaltningen, Lars Danielsson, berättar om planerna.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Boken om mutmisstankarna
Journalisten Åsa Sveds har skrivit en bok om turerna kring mutmisstankarna inom Rederi AB Gotland. Här berättar hon om varför hon ville skriva om historien.

Reporter lars.eskelind@sr.sr


Paketet fyllt av upplevelser
Det blir vanligare att folk ger bort upplevelser istället för saker i julklapp.

Vilken upplevelse vill du ge bort till Eter?
eter@sr.se


Fem båtar förstörs
Fem laxfiskare på Gotland har fått nog och ansöker om upphuggningsbidrag hos Fiskeriverket. Upphuggningsbidrag innebär att fiskarna får ersättning för att förstöra sina båtar och sluta med laxfisket. Men problemet är att fiskarna egentligen inte VILL hugga upp sina båtar. Bakgrunden är att nya eu-regler förbjuder drivgarnsfiske i Östersjön och fiskarna skulle hellre se att de fick ersättning för drivgarnen än att förstöra båtarna. Men bestämmelserna är att de MÅSTE förstöra båtarna, annars blir det ingen ersättning. Fiskaren Leif Olofsson är inte särskilt glad.

Reporter tommy.lundberg@sr.se


Luciarock
Under onsdagskvällen arrangeras en spelning på Effes i Visby med bland andra Mikael Rickfors, Annika Fehling och Lee Gotvik. Eter besökte spelplatsen vid soundcheck och träffade kvällens stjärna.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".