1 av 2
Ljudkonstnärerna Daniel Karlsson och Melody Panosian improviserar fram ljud.
2 av 2

ETER fredag 15 december

Ljud är konst
Med hjälp av kretskortet i gammal radio, en megafon, en loplåda och lite andra grejer, improviserar Daniel Karlsson och Melody Panosian fram ljud. I kväll uppträder de på Effes, där även en mängd andra ljudkonstnärer uppträder.

Reporter karin.frimodig@sr.se


Konkurs för resebyrån
Efter nästan 50 års verksamhet har Gotlands resebyrå i Visby begärts i konkurs. För ett år sedan bytte resebyrån ägare, men den ekonomiska utvecklingen har inte gått som planerat. Konkursförvaltaren Helena Karlsson förklarar vad som nu händer med resebyrån, dess personal och de kunder som köpt resor via resebyrån. Hör också f.d resebyråägaren Lasse Fredriksson berätta hur han ser på branschen.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Grabbens brallor talar om vem han är
Kläder och frisyrer är statussymboler som blir mer och mer viktiga i samhället. Kanske tror vi att det är en ny företeelse, men modet har i alla tider varit oerhört betydelsefullt för att visa vem man är, framför allt för män. Etnologen Marie Nordberg har forskat om män och mode genom historien.

Reporter karin.brindt@sr.se


Hemvärnsutbildningen avslutas Under fredagen avslutades den
hemvärnsutbildning som
genomförts under hösten.
Eter pratade med några av
de som numera kan kalla
sig hemvärnssoldater.

Reporter lina.lindkvist@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".