Sjöfartsutbildningen på Gotland planerar ett samarbete med Ålands Sjömansskola.

ETER måndag 18 december

Gotland + Åland = sant
Sjöfartsutbildningen på Gotland planerar ett samarbete med Ålands Sjömansskola. Om samarbetet kommer igång, vilket det mesta tyder på, kan utbildningen på Gotland komma att använda deras skolfartyg M/S Michael Sars i sin utbildning. Fartyget ligger just nu i Visyhamn och Eter har besökt fartyget.

Reporter karin.frimodig@sr.se


Polisen bestämmer om det är isigt
Mellan den 1:a december och 31:a mars måste man ha vinterdäck på sin bil om det råder vinterväglag. Men hur bestäms vad som egentligen är vinterväglag? Vi pratade med trafikpolisen Per Setterwall om det.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Bilder från Himalaya
Aron Hejdström visar bilder från Himalaya. Aron har studerat på folkhögskolan Biskops-Arnö och med Sidas hjälp gjort praktik hos några internationella organisationer som sysslar med sociala frågor. Förra vintern tillbringade han i bergstrakterna i norra Indien. Av besöken har det nu blivit en utställning som han själv berättar om.

Reporter eva.sjostrand@sr.se


Svenskarna får sämre tänder
I slutet av förra veckan presenterade Socialstyrelsen en rapport som säger att svensk tandvård kan stå inför ett trendbrott. Efter 20 år av allt bättre tandhälsa i Sverige finns nu tecken som tyder på att svenskarna är på väg att få sämre tänder. Eter besökte tandsköterskan Birgitta Olsson vid Folktandvården på Gråbo.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Årets sista fullmäktige
Idag hålls det sista kommunfullmäktigesammanträdet för i år. Det handlade bland annat om att regeringens politik minskar antalet arbetsmarknadspolitiska projekt.

Reporter jonas.neuman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".