1 av 2
2 av 2

ETER måndag 8 januari

Folk kör som svin
En markägare i Västerhejde har tröttnat på att bilister kör alldeles för fort förbi hans hus. Det står 70 km/h på skylten, men många kör mycket fortare än så. K-G Palmgren har nu tagit till en annorlunda metod för att få folk att reagera och minska hastigheten.

(Kl. 15:20)


Nya ledtrådar i mordfallet
För tio år sedan begicks ett mord på receptionisten vid Wisby hotell och än idag har polisen inte hittat någon ansvarig för brottet. Men trots att tiden gått fortsätter ledtrådar att komma in. Kriminalinspektör Roger Björkander berättar om det senaste. 

  (Kl. 15:07)


Det behövs fler som Wilmer 

Under år 2006 föddes 503 barn, som inom några år ska få plats inom den gotländska barnomsorgen och skolan. Ur grundskolans perspektiv är 503 barn är egentligen alldeles för få.

(Kl. 16:12)Funderingar kring ny partiledare

I mars ska socialdemokraterna ha extra partikongress för att utse den som ska bli ny partiledare efter Göran Persson. För en månad sedan lade de gotländska socialdemokraterna fram fyra namnförslag till ny partiledare. Carin Jämtin, Ulrika Messing, Sven-Erik Österberg och Mona Sahlin. Nu har två av de förslagna sagt nej, Jämtin och Messing. Men de två avhoppen har inte förändrat inställningen från gotländska socialdemokrater, säger Björn Jansson som som sitter med i partistyrelsen på Gotland.

(Kl. 15:48)


Jubel på Skarphäll - för julhandeln
Hur var egentligen julhandeln? Eter har kollat läget med några av butikerna på Skarphällsområdet i Visby - och för alla vi pratat med ökade försäljningen.
Bosse Bäcklund är butikschef på mataffären Willy:s och han är nöjd med julhandeln

(Kl. 15.37)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".