1 av 2
2 av 2

ETER fredag 12 januari

Gunnar kan inte få hem veden
Gunnar Hammerin vid Ar i Fleringe kan inte få hem sin ved från skogen. Naturreservatets regler stoppar honom från att använda den väg som han alltid kört förut.

(Kl. 15:22)


Extrapengar klarar ekonomin på Komvux
På måndag startar terminen på Komvux. 
Regeringen har krympt anslaget till landets vuxenutbildningar och för Gotlands del handlar det om nästan fyra miljoner kronor mindre till Komvux. Det motsvarar, omräknat i utbildning, 120 platser. Men kommunen har beslutat att skjuta till tre miljoner kronor till årets verksamhet. Rektorn Jan Boström gläds över beskedet.

(Kl.15:07)


Fåglar till tusen - eller mer 
Nu till helgen ska alla sjöfåglar längs Sveriges kuster räknas på uppdrag av Lunds universitet. På Gotland är det ornitologiska föreningen som utför själva inventeringen på land. Vi träffade en av fågelräknarna vid Flundreviken intill Snäck.

(Kl. 15:37)


Atleterna tar priset
Gotlands Tidningar och Gotlands Idrottsförbund delar varje år ut pris till årets bästa idrottsprestation. Priset - GT-guldet - går till Visby atletklubb. Prestationen består i att atleter från Visby AK under 2006 blev svenska mästare i tyngdlyftning och ett par av deras lyftare blev dessutom nordiska mästare. 

(Kl. 15:48)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".