1 av 3
2 av 3
Kea Svensson är förbannad på VIF Gute
3 av 3
Eva Svensson, vice ordförande i Gotlands civilförsvarsförening

ETER tisdag 16 januari

Vapen bland återvinningen
Hur lätt är det att få tag på gamla vapendelar? En 45-årig man har åtalats för en rad olika brott och när polisen gjorde en husrannsakan hittades ammunition och vapendelar i mannens hem. Mannen har sagt att han hittat vapendelarna i kommunens återvinningslager. Eter besökte återvinningen för att ta reda på vilken kontroll som finns av sakerna där.

(Kl.15:19)


Gutesupportrar rasar
I måndagens Eter berättade vi att fotbollsklubben VIF Gute inte skriver kontrakt med Fredrik Larsson eftersom han åker på semester två veckor under försäsongen. 
Beslutet har upprört flera supportrar, och en av dem är Hans-Erik ”Kea” Svensson.


(Kl. 15:08)”Vi skulle behöva ett rejält strömavbrott”
Stormen som drabbade Gotland under söndagsnatten gjorde oss påminda om samhällets sårbarhet i krissituationer.
Eva Svensson är vice ordförande i Gotlands civilförsvarsförening och hon tror att det ibland kan vara bra med ett rejält strömavbrott för att vi ska skärpa vår beredskap.

(Kl. 15:37)


Gotlänningarna ska bestämma
Gotland ska inte tvingas slå ihop sina påsar med någon annan region, om inte gotlänningarna vill det. Det säger Sven-Erik Österberg, socialdemokratisk riksdagsman och ledamot i den så kallade ansvarskommittén, som just nu ser över hur Sverige ska vara organiserat i framtiden.
Under måndagskvällen gjorde han ett snabbt besök för att informera sina gotländska partikamrater om hur arbetet går.

(kl. 15:52)


Var är tanten?
Det finns saker som ena dagen finns överallt och nästa dag är borta. Det kan vara tevekannor, kasettbandspelare eller askfat, saker som alla hade för några år sedan, men idag är de praktiskt taget utrotade. Men det handlar inte bara om saker, det kan också finnas ”utrotningshotade” människotyper. Eters Tomas Ardin gick på jakt efter en bortglömd sort.

(Kl. 16:12)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".