ETER tisdag 23 januari

Parken blir park igen
1861 anlades parken Palissaderna vid ringmurens södra del i Visby, vid platsen där Wisborgs slott låg. Efter många år av förbuskning är nu stadsträdgårdsmästaren Susanne Edström i full färd med att återställa och modernisera Palissaderna.

(Kl. 15:45)


Bombrättegång i tingsrätten
I december spärrade polisen av ett bostadsområde vid Smålandsgatan i Visby, efter att ha hittat sprängämnen i ett hus. Mannen i huset hotade att utlösa en explosion.
Ett helt bostadsområde sattes i skräck och folk fick evakueras från sina hem. Vår reporter Jonas Neuman följde rättegångens första dag.

(Kl. 15:07)


”Svarta” begravningar vanliga förr
Tv-programmet ”Uppdrag granskning” synar förekomsten av svarta pengar inom Svenska kyrkan. Var femte präst påstås ta emot svarta pengar vid bröllop utanför den egna församlingen.
Förr var det väldigt vanligt på Gotland att man gav prästen ett kuvert med pengar, men så ska det inte gå till. Alla kostnader ska ingå i medlemskapet i kyrkan, säger Britt-Marie Ahlström som är begravningsentreprenör.

(Kl. 15:17)


Där bor studenterna
I Eter måndag berättade vi om att studenterna som pluggar på högskolan inte vill bo i villavagnarna på Snäck.
När villavagnarna sattes upp för tre år sedan var ju tanken att turister skulle bo där på sommaren och studenter skulle kunna bo där på vinterhalvåret. Men om studenterna på högskolan inte vill bo där, var bor de då?

(Kl. 15:38)


Rockskallenominerade - för andra gången
Eter fortsätter att presentera Gotlands bästa live-artister.
Emma Lindström och Erik Fritz om sitt band - Pica Pica orchestra.

(Kl. 16.08)