ETER onsdag 31 januari

(S)tänk på hur du kör
När slaskvädret bildar stora pölar i vattenbanan är det lätt hänt att bilister stänker ned fotgängarna. Kan man få böter om man stänker på folk? Trafikpolisen Per Setterwall ger besked. 

(Kl. 16:12)


Rena rama Gotland i Åre
På fredag är det invigning av alpina VM i Åre. En som arbetar med arrangemanget är Tobias Larsson. Sommartid driver han Gutekällaren och på vintern har han restaurang i Åre.

(Kl. 15:20)


Klarhet kommer om Karlsö-kannibaler
Karlsö-klubben har beslutat satsa 50 000 kronor på en ben-analys. Det handlar om att undersöka skelettmaterial från olika tiders utgrävningar. Lennart Lindgren är styrelseordförande i Karlsöklubben, som nu vill veta mer om hur livet tett sig därute på ön. Kanske bringas det klarhet i gamla påståenden om kannibalism på Karlsö.
Skeletten kan berätta.

(Kl. 15.07)


Det finns fler svarta får
Igår rapporterade vi om att Gotlands kommun sagt upp avtalet med Gute Taxi eftersom färdtjänstresorna inte fungerat särskilt bra den senaste tiden.
En av öns färdtjänstresenärer blev förbannad över att det bara är Gute Taxi som framstått som ett svart får.
Bengt Öslöf tycker att det är lika mycket kommunens och beställningscentralen fel.

(Kl. 15:37)


Griskris på Gotland
Grisbönderna vittnar nu om sämre lönsamhet. I Havdhem träffade Eter grisbönderna Bengt Siggelin, Niklas Hermansson, Johan Edberg och Ebbe Wallin. Skördar som slår fel och foderpriser som stiger kan leda till konkurser spår de.

(Kl. 15:48)