1 av 3
2 av 3
3 av 3

ETER måndag 5 februari

Den enes bröd, den andres död
Det pågår stora förändringar inom handeln i Visby. Stormarknader byggs i utkanten av stan, Skarphäll utvecklas och på Östercentrum kommer det att bli fler nya butiker inom kort. Hemköps nedläggning innebar också att Coop Forum blev ensamma med livsmedel på Öster. Det har butikschefen  Ola Mattsson märkt.

(Kl. 15:07)

Karl-Gustav Roos från Gotlands kommun sitter med i en arbetsgrupp som diskuterar framtidens handel i centrala Visby.

(Kl 15:20)


Avloppsvattnet slår tillbaka Högt vattenstånd och stora vattenmängder på Gotland gör att det kan krångla i avloppen. I vissa avloppsanläggningar har det bildats ett tryck som gör att avloppsvattnet går åt ”fel håll” och trycks tillbaka i ledningen. Driftsingenjör Ulrika Jägerup på Vattenverket beskriver läget som ganska bekymmersamt, men under kontroll.

(Kl. 15:37)


Man att hantera svåra beslut Gotlänningen Lennart Lindgren har utsetts att ingå i den centrala etikprövningsnämnden. Nämnden har till uppgift att se till att forskning på människor sker under etiska former. Det gäller alltså forskning på såväl levande som avlidna personer.

(Kl. 15:46)


En dag på travbanan
Travarna måste ju träna ordentligt även vintertid, trots att det inte är så fint underlag och bra väder alla gånger.
(Eter VET att Bröderna Marx redan utforskat ”En dag på kapplöpningarna”, men....)Tomas Ardin frågade Claes-Göran Svensson, sportchef för Visbytravet & tränaren Torbjörn Östergren om hur en trist vinterdag ter sig på Visby-travet.

(Kl. 16:12)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".