1 av 2
2 av 2

ETER torsdag 8 februari

Skolornas framtid
Nästa vecka ska politikerna i barn- och utbildningsnämnden diskutera framtidens skolorganisation och som vanligt är det vissa skolor som riskerar att läggas ned.
Antalet barn på Gotland minskar. Det gör att kommunen måste se över vilka skolor som har möjlighet att finnas kvar. Ännu är inga beslut tagna, men Eter besökte öns sydligaste och nordligaste skolor för att höra hur de ser på framtiden där.

(Kl. 15:41)
Reporter katarina.hedström@sr.se

(Kl. 15:51)
Reporter tomas.ardin@sr.se


Byggjätte etableras i Visby
Byggvaruföretaget Byggmax kommer att etablera sig på Gotland. Redan i vår räknar företaget med att öppna en lokal i Visby. Det skapas ex nya heltidstjänster på Gotland och ytterligare sex deltidstjänster. Byggmax finns idag på 35 orter i Sverige och konceptet är en sorts lågprisvaruhus med drive-in marknad för byggvaror. Magnus Agervall, vice vd för företaget.

(Kl. 15:07)
Reporter tomas.ardin@sr.se

Bilder som berör I gästboken på Fotogalleriet i Visby framgår att utställningen ”Trafficking” satt spår. ”Så fruktansvärt”, ”Fy fan vad jobbigt”. ”Starkt på ett obehagligt, men bra sätt”. Det är Moa Karlbergs fotografier av hus där det sålts sex som väcker känslor. Galleristen Helga Jonsson var själv chockad av det bilderna skildrar.

(Kl. 15:17)

Reporter katarina.hedstrom@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".