1 av 3
2 av 3
Magnus Frid tillsammans med barnen Alfons och Tindra. Magnus är en av många föräldrar som i dagarna funderar på i vilken skola man ska placera sina barn.
3 av 3

ETER måndag 12 februari

Tvättar med fosfater
Bostadsbolaget Gotlandshem använder fortfarande tvättmedel med fosfat i sina självdoserande tvättmaskiner. I somras uppmanade landshövdingen Marianne Samuelsson gotlänningarna att, av miljöskäl, bojkotta tvättmedel med fosfater
Anna Bäckstäde är miljöansvarig på Gotlandshem. Eter stämde möte med henne i en tvättstuga.

(Kl. 15:18)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Problem med rampen Destination Gotlands fartyg m/s Gotland har problem med en av ramperna, vilket ställer till problem i lastning och lossning. Passagerare som inte har bil får numera ta bussen ombord. Den tekniske chefen Anders Larsson berättar vad som hänt med den förliga rampen.

(Kl. 15:07)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


I valet och kvalet


Det blir allt vanligare att föräldrar väljer skolor som ligger utanför det rektorsområde dit barnen egentligen hör. Samtidigt minskar antalet barn på Gotland, vilket innebär att skolorna måste bli bättre på marknadsföring - för att locka elever till just sin skola.
Magnus Frid är en av många föräldrar som i dagarna funderar som bäst över vilken skola barnen ska gå i.

(Kl. 15:37)
Reporter tomas.ardin@sr.se

I den efterföljande diskussionen deltog Torsten Flemming, rektor för Norrbackaskolan och Rigmor Kinnbom, vd för Atheneskolan.

(Kl. 15:31)
Reporter lars.eskelind@sr.se


Nyhetsjägare från Expressen basar nu på GT
Den nye nyhetschefen på GT har ett förflutet på just Gotlands Tidningar, men han kommer nu närmast från Expressen.
Förra måndagen började han, Mats Pettersson, sin tjänst som nyhetsboss på GT.

(Kl. 16:12)
Reporter tomas.ardin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".