ETER onsdag 14 februari

Hylla för häckning
Nu ska det byggas konstgjorda häckningshyllor för fåglar. Karlsöklubben vill ordna en fågelobservationsplats vid fyren på Stora Karlsö. Klubben vill också bygga konstgjorda häckningshyllor för sillgrisslorna så att forskarna kan studera fåglarna på nära håll.
Olof Thomsson,vd för Karlsöklubben berättar om planerna.


(Kl. 15:49)
Reporter tommy.lundberg@sr.se


Genomgripande förslag om framtidens skolor
1500 färre elever i den gotländska skolan om några år. Det sätter spår. Idag presenterade kommunens barn- och utbildningsförvaltning sitt förslag på satsningar och nedläggningar. Enligt förslaget är det åtta skolor som försvinner redan till hösten 2008.

(Kl. 15:08)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Tagna- och inte - på sängen i Roma
En av alla de skolor för föreslås försvinna till 2009 är Roma kyrkskola. Skoldirektören Peter Molin tycker också att politikerna bör fundera över om det på sikt behöver finnas ett högstadium i Roma. Eter åkte dit och hämtade reaktioner på det utspelet.

 (Kl. 15:18)
Reporter tomas.ardin@sr.se


Fångvaktare sökes
Kriminalvårdsanstalterna Hall och Kumla ska bygga ut sin verksamhet och därför behövs fler anställda. Nu letar man 120 nya kriminalvårdare i hela landet som vill jobba med folk som är dömda för brott. Under två dagar är Stefan Orebrandt och Hillevi Nyfelt på Gotland för att hitta arbetskraft.

(Kl. 15:37)
Reporter lars.eskelind@sr.se


Spindlar i nätet
Eter fortsätter bekantskapen med kamrater och konkurrenter inom mediavärlden på Gotland. Idag: Webbarna på gotlandska.se. Erik Guldström och Jenny Kiderud.

(Kl. 16:12)
Reporter tomas.ardin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista