ETER torsdag 15 februari

Delade meningar om skolan i När
Under onsdagen kom förslaget från skoldirektör Peter Molin att åtta skolor ska läggas ned till hösten nästa år, 2008. Skolan i När är en av de föreslagna och där mötte nedläggningsplanerna starka reaktioner från sockenborna. Men åsikterna går isär. Lärarna tycker att det skulle bli bättre utbildning för barnen i en större skola.

(Kl. 15:07)
Reporter tomas.ardin@sr.se


Det blir färre gotlänningar
Gotlands befolkning minskade under 2006 med 191 personer. Det dog fler än det föddes och det flyttade ut fler än det flyttade in. På Gotland fanns vid årsskiftet 57 297 personer.
Eter pejlade om gotlänningarna hade känslan av om det var ”upp” eller ”ned” med befolkningen.

(Kl. 15:20)
Reporter jonas.neuman@sr.se


Fyra jobbiga bokstäver - adhd
Stökiga killar som klättrar på väggarna av hyperaktivitet - det är väl den typiska ”bilden” av adhd. Det är också fler killar än tjejer som får diagnosen. Tjejerna upptäcks inte lika ofta. Frida Gardell fick sin diagnos för 1,5 år sedan. Nu är hon 18 år. Det här är hennes historia - om att leva med adhd.

(Kl. 15:37)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Prisade med guld
Tre gotländska idrottsledare kommer att belönas med Gotlands Idrottsförbunds förtjänsttecken i guld vid idrottsförbundets årsmöte i april. Lotta Forslund, Wisby Ridklubb, Kjell Skalberg, Bro OK och Rolf Malmros, Visborgs OK.

(Kl. 15:53)
Reporter owe.jarlo@sr.se


Hon bestämmer vad som ska tryckas
Gotlands Allehanda har fått en ny nyhetschef och Eter besökte Ulrica F Ingelmark på jobbet.

(Kl. 16:12)
Reporter tomas.ardin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista