ETER fredag 16 februari

Få kvinnor på bild
När länsstyrelsen granskade gotländska tidningar och turistbroschyrer fann man att det är övervägande män som syns på bilderna. Mer än dubbelt så många män som kvinnor får trona på förstasidorna, visar Ida Clavenstams och Therese Mithanders undersökning.

(Kl. 15:07)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Att stawa till Wisby
När den nya kongresshallen döptes till Wisby Strand valde namngivarna att stava Visby med dubbelt w. Det är bara ett exempel på produkter som marknadsförs med dubbelt w. Eter diskuterade frågan med Visbykännaren och historikern Waldemar Falck

(Kl. 15:21)
Reporter tomas.ardin@sr.se


Nimbus satsar i Estland
Båtbyggarföretaget Nimbus startar tillverkning av båtar i Estland. För att klara den stora efterfrågan på nya båtar måste Nimbus ta steget österut, berättar vd Lennart Svantesson.

(Kl. 15:37)
Reporter lars.eskelind@sr.se


Filmfestival på gymnasiet
På gymnasieskolan i Visby är det filmfestival i dagarna två. Eleverna får se filmer som är gjorda av riktiga proffs, men det bjuds också på filmer som eleverna själva har gjort.
Eter gjorde ett besök på skolan.

(Kl. 15:47)
Reporter tomas.ardin@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista