ETER måndag 19 februari

BAC går back
Baltic Art Center, konstcentret i Visby hamn, kommer inte att få mer bidrag från stat och kommun. Idag har centret ett årligt bidrag på 1,5 miljoner kr. BAC har svårt att klara sig ekonomiskt med de pengarna och ledningen har därför begärt mer stöd. I fredags tog Statens kulturråd beslutet att inte bevilja några extrapengar till BAC. Sakkunnige Erik Åström på Kulturrådet redogör för det beslutet.

(Kl. 15:07)
Reporter tomas.ardin@sr.se


Och verksamhetsledaren Johan Pousette kommenterar Kulturrådets avslag på hans begäran om mer pengar till BAC.

(Kl. 15:10)
Reporter tomas.ardin@sr.seHon ligger bakom satsningen Under hela veckan har högskolan en större satsning på hållbar utveckling och miljöfrågor.
Livsstil och konsumtion finns i blickfånget. Isabel Enström, student på ekologiprogrammet, har hittat på temaveckan.

(15:38)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Det Gore bra att visa film på mötet
Under kommunfullmäktigesammanträdet på måndagen visades en film för de gotländska politikerna. Det är den f.d amerikanske vicepresidenten Al Gore, som ligger bakom filmen som handlar om hotet mot miljön.

(Kl. 15:17)
Reporter jonas.neuman@sr.se


Pantat
Det kom en fråga till Eter som handlar om pant på flaskor och burkar. Om man slänger en pantburk i en sopkorg på stan. Vad gör de kommunala sophämtarna med pantflaskor och pantburkar de hittar - tar de panten i egen ficka eller hamnar de tekniska förvaltningens budget?

(Kl.15:55)
Reporter lars.eskelind@sr.se


Jazzen flödar och drar
I över fem år har Gotländska Jazzlaget bjudit in till måndagsklubb med jazzmusik på Borgen. Vid starten satt 30- 40 personer i salongen, men idag är det oftast fullsatt. 
Över 200 personer brukar bänka sig för att digga jazz ett par timmar. Eters Tomas Ardin var också där.

(Kl.16:13)
Reporter tomas.ardin@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista