ETER tisdag 20 februari

Birgitta tar priset
Den gotländska skolbibliotekarien Birgitta Caperius har belönats med ”Gulliverpriset 2007” - en utmärkelse hon får för sitt arbete på Skolbibliotekscentralen i Visby.

(Kl. 15:17)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


I väntan på ny biograf
I flera år har det funnits planer på att bygga ett nytt biopalats i Visby, men fortfarande finns det inga klartecken för satsningen. Svenska Bio:s vd, Peter Fornstam, börjar snart tröttna på att Gotlands kommun inte kan ge några besked.

(Kl. 15:07)
Reporter lars.eskelind@sr.se


Bergman också i år 
I somras var det tredje gången som ”film” och ”Bergman” var i fokus på Fårö. Besökare kommer, långväga ifrån, för att se Bergmans inspelningsplatser på Fårö och diskutera innehållet i hans filmer. På Fårö rustar de sig nu för en fjärde Bergmanvecka. Kerstin Kalström är med och planerar.

(Kl. 15:37)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Intet nytt under solen
Går ni omkring och tror att global uppvärmning och ”klimatfrågan” är något nytt för vår tid nu?
Då kanske Sverker Sörlin kan få er på andra tankar. Han är gästprofessor i miljöhistoria vid KTH och gästar Gotland med en föreläsning om ”Hans W:son Ahlmann” - en karl född 1889 - som pratade om hur isarna smälte...

(Kl. 15:46)
Reporter katarina.hedstrom@se


Musikfest i juni
I slutet av juni kommer det att arrangeras en stor musikfestival i Visby. Sweden singersongwriterfestival.
Johan Seige är programansvarig för den.

(Kl. 16:12)
Reporter lars.eskelind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista