ETER onsdag 21 februari

Skitsnack om bossen?
Biskopen på Gotland, Lennart Koskinen, har blivit utsatt för ryktesspridning och personen som misstänks sprida ryktena arbetar själv inom kyrkan. Biskopen tror att det handlar om att någon anställd vill förstöra hans rykte. Kan man få sparken om man sprider rykten om chefen? Eter pratade med några gotlänningar om hur de ser på saken

(Kl. 15:07)
Reporter tomas.ardin@sr.se

Eter ringde också till Håkan Löfgren på LO för att diskutera frågan.

(Kl. 15:16)
Reporter lars.eskelind@sr.se


Gutasnack i skolan
Det är flera politiker som förespråkar mer undervisning i gutamål i öns skolor, men ännu har det inte tagits några beslut. I Eksta skola har de tagit saken i egna händer och med hjälp av ideella krafter har skolan gutamål i undervisningen. Eter har gjort ett besök där.

(Kl. 15:48)
Reporter jonas.neuman@sr.se


Tomt snack på högskolan
Den här veckan har högskolan en stor satsning på seminarier och föreläsningar om miljöhotet. Men när Eter besökte högskolan visade det sig att det var glest framför utställningsskärmarna. Tomt för att vara exakt.
Är det inga gotlänningar som bryr sig om miljön?
Arrangörerna Lina Britse och Christian Sandberg försöker hålla ställningarna.

(Kl. 15:37)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Lite snack och mer sång
Under rubriken ”musik på riktigt” kan vem som helst ta klivet in i rampljuset ikväll. Både proffs och amatörer bjuds in till Effes för att spela inför publik. Det finns hjälp att få för den som behöver stöttas av en rejäl kompgitarrist.
Det behövde Tomas Ardin...

(Kl. 16:13)
Reporter tomas.ardin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista