ETER torsdag 22 februari

Lastbilen som förstör hemligheter
Under torsdagen kom en lastbil till skattekontoret i Visby. Uppdraget var att förstöra dokument som är för känsliga för att kastas i pappersåtervinningen - en dokumentförstörare i storformat. 

Reporter tomas.ardin@sr.se


Hetsig villabrand i Lärbro
En brand rasar vid Takstains gård i Lärbro. Räddningsledare Tomas Olsson beskriver läget

(Kl. 15.07)
Reporter karin.brindt@sr.se


Rolf K om vapenmutor
Krävs det mutor för att sälja vapen och flygplan? Frågan är aktuell med anledning av de avslöjanden som gjordes i SVT:s ”uppdrag granskning” nu i veckan. I teve-programmet påstås att hundratals miljoner använts till mutor för att Sverige skulle få sälja JAS-plan till Tjeckien. Den gotländska riksdagsledamoten Rolf K Nilsson sitter i försvarsutskottet och kommenterar nu uppgifterna om påstådd korruption.

(Kl. 15:37)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Snart sportlov

På måndag startar sportlovet för ungdomarna på Gotland. 
Eter gav sig iväg till kommunens kultur- och fritidsförvaltning för att ta reda på vilka aktiviteter som erbjuds. Ungdomarna vi träffade vid Romaskolan hade redan planerat sin lediga vecka. 

(Kl. 15:20)
Reporter tomas.ardin@sr.se

(Kl. 15:15)
Reporter tomas.ardin@sr.se


Människorättskämpe i exil föreläser på ön
Förra året fick ugandiern Samson Mande en hjälte-utmärkelse för sin kamp för mänskliga rättigheter och demokrati. Priset European Rights Heroes Award.
Här berättar Samson Mande om hur han fängslades för sitt motstånd mot presidenten i Uganda och om hur kritisk han är till det svenska biståndet.

(Kl. 15:46)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Havet läker invärtes sår
Vad är det som gör havsutsikt och horisont så attraktivt att folk är beredda att lägga hundratusentals kronor för att kunna se den från sitt hem?
- Horisonten är kanske det ultimata läkemedlet mot psykiska sjukdomstillstånd, säger psykoterapeuten Björn Sundström.

(Kl. 16:12)
Reporter tomas.ardin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista