ETER fredag 23 februari

Fem villabränder på ett dygn
På ett dygn har det brunnit i fem olika villor på Gotland. Hur kommer det sig att det brinner just nu? Har det att göra med kylan ute och folks uppvärmningssystem i husen?
Eter ställde frågorna till brandingenjör Per Wikberg.

(Kl. 15:07)
Reporter tomas.ardin@sr.se

Att ens hus brinner är en väldigt stark upplevelse som man förmodligen aldrig glömmer. Kurt Myrdahls hus brann för 30 år sedan och minnesbilderna sitter fortfarande fastklistrade på näthinnan. Ett av husen som brann det senaste dygnet tillhörde dessutom Kurts son, vilket gör att minnena tränger sig på än mer.

(Kl. 15:13)
Reporter tomas.ardin@sr.se


Friskola satsar när kommunen drar ned
De senaste veckorna har det pratats en hel del om framtiden för skolan på Gotland. Antalet elever minskar och vissa kommunala skolor kommer att läggas ned. Men samtidigt kommer det att starta en ny friskola i Visby. Till hösten öppnar ”Guteskolan” av Magnus Håkansson, Jerry Engström och Anna Engström.

(Kl. 15:37)
Reporter lars.eskelind@sr.se


Berättar om Planeten

Hur mycket kan man skrämma folk till miljöengagemang?Kanske handlar det inte om att ”ta i”? Det är kanske bara att berätta som det är? Sanningen skräms i dokumentären ”Planeten”. 
Karin Åström, biolog och miljökonsult i Etelhem har en viktig uppgift för ”Planeten”.

(Kl. 15:49)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista