ETER måndag 26 februari

Redo för sportlov
Under måndagen inleddes sportlovet och Eter besökte VOK-stugan i Follingbo. Det fanns fler pjäxor än barn, men de som var där hade roligt.

(Kl. 16:12)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Polisen pepprar bovarna
  
Polisen har fått ett nytt vapen.
Från och med nu kommer alla gotländska poliser att bära pepparsprej i hölstret. Eter var med när polisen lärde sig att hantera den stickande sprejen.

(Kl. 15:37)
Reporter ulrika.uusitalo@sr.se


Fågelsången tunnas ut
Vissa fågelarter har halverats under senare tid. Det slås fast i en färsk avhandling från Sveriges lantbruksuniversitet.
Johan Wretenberg har lagt fram den. Karaktäristiska ”gotländska” fåglar finns bland de krympande arterna; Storspov och sånglärka till exempel. Varför är det då färre av vissa fåglar vi vant oss att se?

(Kl. 15:06)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Pensionärer rasar mot kassa-stängning

Regeringen föreslår att Svensk Kassaservice läggs ner.
I Stånga finns nu en oro att det då inte skall gå att betala räkningar eller hämta ut postanvisningar längre. PRO som organisation ställer sig kritisk till försämringar som befaras i nedläggningens spår.

(Kl. 15:47)
Reporter lasse.ahnell@sr.se


273 mille i skuld
Den nya lagen om skuldsanering har fått många att ansöka om att kunna få sanera sina skulder. Hos kronofogden har ansökningarna gjort att arbetet blivit mer omfattande än man räknat med. Gotlänningarna har idag skulder på 273 miljoner kronor och ansökningarna om skuldsanering ökar.

(Kl. 15:16)
Reporter lasse.ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista