ETER onsdag 28 februari

Fel i fakturahanteringen
Elföretaget Geab har problem med sin räkningar. Cirka 1000 kunder som borde ha fått sina elräkningar i januari och februari har ännu inte fått några fakturor.

(Kl. 15:07)
Reporter lars.eskelind@sr.se


Bättre vatten i Väskinde
Nu ska snart de som bor vid kyrkbyn i Väskinde kunna dricka vattnet ur kranen. Under lång tid har avloppsledningarna läckt och spridit föroreningar i dricksvattnet. Kommunen har just blivit klar med att dra nya plastledningar inuti de gamla betongrören från 60-talet.
Trebarnsmamman Görel Robsarve Malmros fick i julas beskedet att vattnet då blivit så pass rent att familjen kunde börja tvätta sig i det utan risk.

(Kl. 15:17)
Reporter jonas.neuman@sr.se


”Folkomröstning skulle bara styras av känslor”
Igår kom förslaget från den statliga Ansvarskommittén om hur det framtida Sverige skall vara indelat. Planen är mellan 6 och 9 län eller ”regionkommuner”.
Kommunalrådet i opposition, socialdemokraten Björn Jansson, vill inte ha folkomröstning i frågan.
I grunden är han positiv till förändringar av länsgränserna, men han tycker som många andra att Gotland borde få en särlösning.

(Kl. 15:37)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Njurläkare avskräckt av privata tankar
I flera år har det varit svårt att rekrytera läkare till njursjukvården och nyligen var det en nyanställd njurläkare som hoppade av. Han blev avskräckt av politikernas diskussioner om att privatisera njursjukvården på ön.
Vivianne Hanebring, chef för njurmottagningen, kommenterar det som hänt.

(Kl. 16:12)
Reporter ulrika.uusitalo@sr.se


Det kom en fråga till Eter....
som handlar om polisers rättigheter i trafiken. Får poliser köra bil på gågator och mot enkelriktat?

(Kl. 15:52)
Reporter lars.eskelind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista