ETER TISDAG 10 APRIL

Internationella jobbare
Gotland kommun har startat en helt ny enhet som ska syssla med internationella frågor. Eter besökte den nye enheten för att ta reda på vad de gör där.

(kl 15.36)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Ekologiska kläder
Rapporterna om klimatförändringarna har lett till att fler och fler funderar på vad man kan göra som enskild person för att minska miljöskadorna. Intresset att köpa kläder som är tillverkade av ekologisk bomull ökar och företagaren Kicki Trodin i Ronehamn har därmed hittat en ny nisch för hennes garnateljé.

(kl 15.08)
Reporter karin.brindt@sr.se


Små och stora skolor
Den kommunala skolan i När föreslås läggas ned eftersom antalet barn minskar i området. Men de boende i När vill istället försöka starta en egen friskola. Därför har man bjudit in Pia Enochsson från myndigheten för skolutveckling för att prata om skolor på landsbygden.

(kl 16.12)
Reporter lars.eskelind@sr.se


Myten kommer närmare sanningen
De arkeologiska utgrävningarna som gjordes intill Fjäle myr i Mästerby i höstas bekräftar berättelserna om danske Valdemar Atterdags krigståg i trakterna år 1361. Många av föremålen som hittades kan knytas till medetida strider. Det berättar arkeologen Maria Lingström som håller i delar av slagfältsundersökningen.

(kl 15.17)
Reporter ulrika.uusitalo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista