1 av 2
2 av 2

ETER ONSDAG 11 APRIL

Stormöte i Visby
Det pågår ett internationellt möte i Visby under två dagar när Östersjöstaternas råd träffas. Christer Persson och Eva Ekmehag från utrikesdepartementet berättar vad rådets arbete går ut på och Piret Hedin från SIDAs Östersjöenhet berättar vad mötet innebär för Gotland.

Reporter jonas.neuman@sr.se


Minskat förtroende för Leijonborg
Under tisdagen startade rättegången mot sex personer som var inblandade i dataintrånget mot socialdemokraterna förra året. Det var några folkpartister som hade fått tillgång till socialdemokraternas interna datanätverk och använde det för att få ut information. Eter pratade med folkpartiets ombudsman på Gotland, Bror Lindahl, om den pågående rättegången och det tappade förtroendet för partiledaren Leijonborg.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Påsken är en guldtid för mäklare
Påskhelgen brukar av tradition vara ett sorts startskott för försäljningen av hus på Gotland. Många passar på att besöka ön för att leta hus för fritid eller fast boende. Eter pratade med mäklaren Bernt Björkqvist.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Vinstlott? nitlott? - kolonilott
Att äga en kolonilott kräver både gröna fingrar och ett stort intresse för att bruka jorden. Dessutom ställs det en hel del krav på att man ska sköta om sin jordplätt. Under onsdagen var det en visning i samband med att en kolonilott ska säljas. Eter var där.

Reporter jonas.neuman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista