1 av 3
2 av 3
3 av 3

ETER TORSDAG 12 APRIL

Sätter sina spår i havet
Sjöfartsverkets arbetsfartyg Baltica åker omkring i vattnen runt Gotland för att se till att sjömärkena sitter rätt efter vintern. Eter gjorde ett besök på fartyget när det låg vid kaj i Fårösund och träffade befälhavaren Anders Gelbort och besättningen.

(Kl 15:46)
Reporter jonas.neuman@sr.se


Fusk och sista ansökningen 
På söndag är det sista dagen att lämna in sin ansökan om man vill studera på högskolan i höst. Samtidigt har åtta studenter på högskolan avslöjats för fusk i samband med prov. Eter pratade med högskolans kommunikatör Petra Lindberg både om ansökningar och fusk.

(Kl 15:07)
(Kl 15:17)
(Kl 15:25)
Reporter lars.eskelind@sr.se & tomas.ardin@sr.se


Glesare skog i stan
Kommunen håller på att avverka skog i bostadsområdet Gråbo i Visby. Vissa gillar en glesare skog, medan andra inte är så förtjusta i förändringen som är på gång. Göran Lindström från kommunens gatu- och markavdelning berättar varför avverkningen görs. 

(Kl 15:37)
Reporter tomas.ardin@sr.se


Kul och svettigt

Många barn och ungdomar spenderar sitt påsklov i öns idrottshallar för att spela innebandy i Visby IBKs påskcup. Klubbens tränare Mika Packalén är där och tittar och pratar om talang och träning bland barn och unga.

(Kl 16:12)
Reporter tomas.ardin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista