1 av 2
2 av 2

ETER MÅNDAG 16 APRIL

Jobb, jobb, jobb och jobb
Idag presenterade regeringen sin nya budget och ska man förenkla den handlar det om att fler ska jobba. Det ska bli lättare för ungdomar att få jobb, lättare för invandrare, lättare att starta egna företag och att få fler i arbete. Eter gick till arbetsförmedlingen i Visby för att höra vad det kan innebära.

(Kl 15:06)
(Kl 15:11)
Reporter tomas.ardin@sr.se


Thomssons misstag
Kommunalrådet Lars Thomsson (c) har polisanmälts för att ha avslöjat uppgifter i en pågående polisutredning. Åklagare Kjell Lilieholm berättar om brottet och vilka följder det kan få. Kommunalrådet i opposition, Björn Jansson (s) är kritisk.

(Kl 15:37)
(kl 15:47)
Reporter jonas.neuman@sr.se


Margot fick en ny njure
Intresset för att donera organ ökar i landet och det behövs. Behovet av mänskilga reservdelar är fortfarande stort och många är det som väntar på att få ett nytt hjärta, lunga eller njure. För Margot Karlbom var transplantationen en välkommen present 2003. Här berättar hon om sitt liv före och efter den nya njuren.

(Kl 15:19)
Reporter jimmy.englund@sr.se

Läkaren Jakob Litorell berättar hur det går till när man får in en patient som kan bli en tänkbar donator.

(Kl 15:23)
Reporter ulrika.uusitalo@sr.se


Snart ska båtarna i sjön
Den femte maj är det dags för sjösättning i småbåtshamnen i Visby. Tiden fram till dess är hektisk för båtägarna som ska slipa och måla, putsa och feja.

(Kl 16:12)
Reporter tomas.ardin@sr.se  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista