1 av 2
2 av 2

ETER TISDAG 17 APRIL

Fungerande bilar skrotas
Ett trettiotal postbilar står vid skroten i Buttle och det finns många spekulanter som vill köpa bilarna. Men trots att bilarna fungerar och bara är fem-sex år gamla kommer de att skrotas.
– Det är en policy, säger Ronny Larsson, chef för Posten på Gotland.

(Kl 15:07)
Reporter tomas.ardin@sr.se lars.eskelind@sr.se


Protester stoppade bygge

Byggföretaget Wisab skrotar planerna på att bygga bostäder mellan norra kyrkogården och havet. Platsen är helig tycker vd Håkan Ohlsson efter att ha lyssnat på opinionen. Nu har även politikerna lyssnat på folkets röst, och på torsdag säger kommunstyrelsen nej, enligt ordförande Eva Nypelius (c).

(15:17)
Reporter jonas.neuman@sr.se


Åre - från by till turistmetropol

På några år har den lilla jämtländska orten Åre förvandlats från by till turistmetropol. Mannen som enat politiker och näringsliv i det här heter Pocke Nilsson. Men risken är att det blir färre bofasta och då försvinner en del av den levande landsbygd som lockar turisterna tror åreföretagaren Bobbo Nordenskiöld.

(Kl 15:36)
(Kl 15:46)
Reporter karin.brindt@sr.se


Lärt sig mer om barnen i Bosnien
Eleverna Christian Zachrisson, Ylva Larsson, Rebecka Sundlin och Fanny Rehnberg, pluggar på barn och fritidsprogrammet vid Donnergymnasiet. Här berättar de om deras studieresa där de fick se hur barn och undgomar har det i Bosnien.

(Kl 16:12)
Reporter tomas.ardin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista