1 av 2
2 av 2

ETER ONSDAG 18 APRIL

En postbil ska bara hålla i fem år
I tisdagens Eter berättade vi att posten skrotar sina bilar efter ungefär fem år. När bilarna har gått ett antal mil körs de till skroten oavsett om de fungerar eller inte. Postens policy är också att inte sälja bilarna, även om det finns intressenter som vill köpa. Här berättar bilhandlaren Björn Pettersson om varför postens bilar inte håller mer än fem år.

(Kl. 15:37)
Reporter tomas.ardin@sr.se

 

Att backa eller inte backa
Ska politiker ta beslut utifrån folkopinionen eller ska man driva igenom frågor ändå, trots att folk protesterar? Den frågan aktualiseras efter beslutet att inte bygga bostäder vid norra kyrkogården i Visby. För några år sedan samlades det in 11 000 namnunderskrifter för att protestera mot planerna att bygga bostäder vid Talludden, men då drev politikerna igenom bygget ändå. Gunnar Tinge berättar om protesterna mot byggena vid Talludden.

(Kl. 15:07)
Reporter tomas.ardin@sr.se

Lilian Virgin (s) och Gustaf Hoffstedt (m) diskuterar huruvida man som politiker ska ta hänsyn till protester eller inte.

(Kl. 15:16)
Reporter lars.eskelind@sr.se


Förkämpe för flickors rättigheter   

Kvinnan som i år belönats med ”världens barns pris” besökte Gotland. Betty Makoni från Zimbabwe röstades fram av 5,2 miljoner ungar - runt om i världen. Hon har själv blivit sexuellt utnyttjad och jobbar nu för att skydda barn från sexuella övergrepp, misshandel och tvångsäktenskap i Zimbabwe. När hon besökte Rondo var det ”global” stämning där...

(Kl. 16:13)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Vårstädning på vägen
Så här års är det massor av sand som ska sopas upp från vägarna. Bo Cedeskog är gatuområdeschef inom tekniska förvaltningen.

(Kl 15:47)
Reporter tomas.ardin@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista