1 av 2
2 av 2

ETER TORSDAG 19 APRIL

Parkeringsproblem vid lasarettet
Redan idag kan det vara problem att hitta parkeringsplatser vid lasarettet i Visby och när Göransgården förvandlas till hotell kommer antalet parkeringsplatser bli ännu färre. 
Agne Persson, Leif AhlquistGunnel Rockenfält, Lucia Bäckstäde och Mona-Lisa Larsson vittnar om att det är svårt att bli av med bilen.

(Kl. 15:07)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Kommunens trafikingenjör Lennart Klintbom har roat sig med att räkna lediga parkeringsplatser på gatorna kring lasarettet och påstår att där finns ett 60-tal lediga parkeringar.

(Kl. 15:18)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Vindkraft över hela Gotland
Hela Gotland är intressant att bygga vindkraftverk på. En ny översyn som gjorts på uppdrag av regeringen visar att nästan hela ön kan bli riksintresse för vindkraft. Det är nya beräkningar av medelvinden som gör att även mellersta delarna av ön är intressant.

(Kl. 15:48)
Reporter ulrika.uusitalo@sr.se


Kår - bara för den som vill
Idag är man tvungen att vara med i en studentkår om man ska plugga på högskolan, men regeringen föreslår att den obligatoriska anslutningen ska tas bort. Under tre dagar har Sveriges förenade studentkårer möte på Gotland och Eter besökte mötet för att diskutera kåravgiften med deltagarna Elin Rosenberg, ordförande Sveriges Förenade Studentkårer och Malin Ahlén, ordförande studenkåren Rindi.

(Kl. 15:37)
Reporter tomas.ardin@sr.se


Förbjud fylla bakom cykelstyret
Igår kom en rapport som visar att över var fjärde cyklist som dör i trafiken var berusad.
Vägverket och försäkringsbolaget IF föreslår nu att det ska bli olagligt att cykla när man är berusad.
Hur landar det förslaget bland några cyklister i Visby?

(Kl. 16:12)
Reporter tomas.ardin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista