1 av 2
2 av 2

ETER TISDAG 24 APRIL

Oro för besparingar inom sjukvården
Den gotländska sjukvården visar ekonomiska underskott på 50 miljoner kronor. Nu vill politikerna göra besparingar. Under tisdagen hölls ett extra krismöte i hälso- sjukvårdsnämnden för att diskutera frågan. Per-Olof Jacobsson (c) och Ann-Christine Kullberg, sjukvårdsdirektör.

(Kl. 15:19)
Reporter tomas.ardin@sr.se

En av de sparåtgärder som diskuterats är en nedläggning av vårdcentralen i Klintehamn. Eter besökte Klintehamn för att höra hur patienter och personal reagerar på förslaget.

(Kl. 15:07)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Pistolskyttar kan förlora sin bana
När kommunen ska flytta verksamhet till P18 kan det komma att påverka pistolskyttarna på Gotland. Det finns en stor oro bland pistolskyttarna att deras bana vid P18 skall läggas ner. Centerpolitikern Kjell Skalberg och Hans Rosengren från Gotlands Idrottsförbund berättar om dilemmat.

(Kl. 15:38)
Reportrar owe.jarlo@sr.se lars.eskelind@sr.se


Tar reda på vad du kan
Den kommunala vuxenutbildningen försöker underlätta för arbetslösa att snabbare hitta rätt i sin vidareutbildning. Det kallas för validering. Här hör du Eva Flemming som är projektledare för valideringscentrum, komvux-läraren Ulf Jönsson och direktören för Valideringsdelegationen, Eva Nordlund.

(Kl. 15:48)
Reporter jonas.neuman@sr.se


Orsakar problem i kvarteret
Fler och fler hyresvärdar börjar ställa krav på sina hyresgäster när det gäller innehav av så kallade kamphundar. Gotlandshem har inga problem med hundar, men däremot katter.

(Kl. 16:13)
Reporter tomas.ardin@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista