ETER TORSDAG 10 MAJ

Onykter skolbusschaufför stoppades
Vid en nykterhetskontroll under torsdagmorgonen stoppades en skolbuss strax söder om Visby. Alkoholmätaren visade att busschauffören var påverkad och mannen fick inte köra vidare. Eleverna fick sitta kvar i bussen och vänta på att en annan chaufför kunde ta dem till skolan. Närpoliserna Kjell & Anders som utförde kontrollen tycker att händelsen är allvarlig.

(Kl. 15:07)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


På bussbolaget Swebus skäms de efter morgonens händelse, då en skolbuss-chaufför stoppades av polisen och visade sig vara onykter. Åke Wassberg är chef på Swebus. Den här förklaringen fick han till att chauffören hade alkohol i kroppen strax före åtta-tiden på morgonen.

(Kl. 15:14)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Högskolan kritiseras
Högskoleverket delar ut kritik mot en av utbildningarna på Högskolan på Gotland. Utbildningen filmisk gestaltning, 3D grafik och animation får kritik för att vara diffus och medioker.

(15:37)
Reporter tomas.ardin@sr.se


En kväll mot rasism
Under torsdagskvällen kommer de politiska partierna på Gotland att ha ett gemensamt möte som handlar om rasism. Alla partierna deltar i mötet och meningen är att man ska tillsammans ta ett ansvar för att minska främlingsfientligheten. Daniel Poohl från tidningen Expo berättar om organiserad rasism.

(Kl. 15:48)
Reporter lars.eskelind@sr.se


Gör sin egen tidning
Johan Eriksson hade en idé om att göra en egen tidning med innehåll som han själv skulle tycka om.
Så föddes Gatubladet.

(Kl. 16:11)
Reporter tomas.ardin@sr.se