ETER FREDAG 11 MAJ

Proffs i trädklättring
Under fredagen träffades 32 arborister från hela Sverige och delar av världen för att klättra i träd i botaniska trädgården i Visby. Det handlar om det svenska mästerskapet i trädklättring, som även står öppet för andra länders medborgare att delta i. Eter besökte de bästa trädklättrarna. 

(Kl. 15:36)
Reporter tomas.ardin@sr.se


Myter om alkohol och bil
Det har snackats en del om gårdagens händelse då en skolbuss-chaufför togs av polisen, med alkohol i kroppen, strax före klockan åtta på morgonen.
Eter pejlade reaktionerna hos några yrkeschaufförer. Taxichaufförerna Peder Althin och Boris Bastholm, liksom lastbilschauffören Lars Söderquist.  På kommunens alkohol- och drogrådgivning säger Ralph Dahlqvist att åtta av tio som tas för ”rattfylla” beräknas ha alkoholproblem.

(Kl. 15:07)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Gotland stöttar The Ark på plats
På lördagskvällen avgörs Eurovision song contest i Helsingfors där de europeiska länderna ska tävla i musik. Gotlands turistförening har fått äran att representera Sverige i den stora ”Europabyn” som byggts upp i en park i Helsingfors. AnnaMari Thorell från Gotlands turistförening berättar vad de gör.

(Kl. 15:20)
Reporter lars.eskelind@sr.se


Hög stämning för ”projekt Bosnien”
Eleverna på Donnergymnasiet har fint besök den här veckan. I april var gymnasiet på studieresa i Bosnien - nu är det dags för dom att bjuda tillbaka. Eleverna har svarsbesök av en grupp elever från en gymnasieskola i staden Maglaj. Rektorn och borgmästaren är också med.
Så här lät det när de jämförde de olika skolorna:

(Kl. 15:48)
Reporter karin.brindt@sr.se