ETER ONSDAG 16 MAJ

Nygammal stolthet
Den 16 juni återinvigs Länsmuseet på Gotland efter renoveringen och under onsdagen presenterades årets utställningar. Carl von Linné är en huvudfigur detta jubileumsår. Museet visar också upp bildstenshallen i ny skepnad. Onsdagens presentation inleddes med ett skådespel... 

(Kl. 16:12)
Reporter tomas.ardin@sr.se


Att köra eller inte köra - det är frågan
I måndags kom beskedet att motorcykeltävlingen Gotland Grand National kommer att ställas in i år på grund av dålig ekonomi. Men igår öppnade GGN:s ledning för att tävlingen kanske skall gå att ordna ändå.
Nu har organisationskommittén sammanträtt på nytt.
Hur är då ”dagsformen” idag? GGN-kassören Claes Randlert ger besked.

(Kl. 15:07)
Reporter tomas.ardin@sr.se


Miljövänliga hus
Nu finns planer på att bygga en så kallad eko-by på Gotland. Det handlar om att bygga, bo och leva så miljöanpassat som möjligt. Ingrid Gustavsson och Lise-Lotte Aldén står bakom planerna.

(Kl. 15:18)
Reporter karin.brindt@sr.se


Gotlandspress effektiviserar arbetet
På Gotlands Allehanda och Gotlands Tidningar väntar pensionsavgångar inom kort. På redaktionerna finns nu en oro att balansen skall rubbas mellan tidningarna; alltså att redaktionerna inte fortsättningsvis blir precis lika stora. Det talas om att slimma redaktionerna. Eter har försökt att ta reda på HUR.

(Kl. 15:37)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Nyktra och glada
Anonyma alkoholister har under helgen sitt årliga konvent på Gotland. Eter träffade ”Anna” och ”Bernt” för att prata om deras alkoholism.

(Kl. 15:45)
Reporter lars.eskelind@sr.se