ETER FREDAG 18 MAJ

Jörgen fixar övervakningen
Det finns en stor efterfrågan på att sätta upp övervakningskameror i både offentliga byggnader och i privata hus. Jörgen Gustavsson på Securitas Systems har mycket arbete med att installera kameror i fastigheter.  

(Kl. 15:07)
Reporter tomas.ardin@sr.se


Kriminalpolisen Fredrik Persson berättar hur polisens arbete förändras av att det blir fler övervakningskameror.

(Kl. 15:12)
Reporter lars.eskelind@sr.se


Kollar svenskar i utlandet
Det finns ungefär 85 000 svenskar som bor utomlands och som har någon form av sjukersättning från Försäkringskassan. Under våren har Försäkringskassans utlandskontor, som är placerat här på Gotland, haft kontor i Spanien och Frankrike som ett led i det projekt där de ska kontrollera de svenskar som bor där och som får hel sjukersättning. Linda Joelsson och Stefan Hermansson från Försäkringskassan berättar om de tillfälliga kontoren. 

(Kl. 15:37)
Reporter mika.koskelainen@sr.se


”Clas i sjön” till Gotland
Företaget Clas Ohlson startar butik på ön och drar in med sitt sortiment i det som idag är Åhléns undervåning på Östercentrum i Visby. Drygt 15 anställda kommer att rekryteras för de nya jobben, på företaget som i folkmun kallas ”Clas i sjön” eller ”grabb-dagiset” - för sitt sortiment av elektronik, bil- och båtartiklar.
Etableringschefen Bo Heyman om varför Visby är en av de nya orterna.  

(Kl. 15:19)
Reporter katarina.hedstrom@sr.seOmtumlande möte på vägen
Det var väldigt nära en allvarlig olycka när Claes Möllerströms släpvagn lossnade från bilen och herrelös rullade i full fart mot en kvinna på cykel. Båda chockades så av händelsen att de bara försvann från platsen utan att tala med varandra. Men Claes Möllerström kunde inte glömma det inträffade utan kände att han måste få tala med kvinnan. En annons i lokaltidningen löste problemet...

(Kl. 15:51)
Reporter tomas.ardin@sr.se