ETER TISDAG 22 MAJ

Årets ungdomsledare utsedd
En ungdomsledare som ”utstrålar glädje och positivitet, entusiasmerar och låter omgivningen få plats och växa”. Jennie Johansson från Lärbro utsågs på tisdagen till 2007 års ungdomsledare på Gotland. Kommunens kultur- och fritidsnämnd utsåg henne för det goda ledarskap hon står för i Norra Gotlands Folkdansgille.

(Kl. 16:12)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Prognosen klar för sommarens brottslighet
Inför varje sommar brukar kriminalpolisen försöka förutse hur sommarens brottslighet ska bli. Chefen för kriminalpolisens underrättelsetjänst på Gotland, Ulf Bogren, berättar om det svåra planeringsarbetet.

(Kl. 15:36)
Reporter lars.eskelind@sr.se


Fler och fler skaffar privat försäkring
500 000 svenskar har någon form av privat sjukvårdsförsäkring. Är det ett underbetyg för den allmänna vården eller är det bara ett sätt att få snabbare vård? En sak är dock säker; allt fler är intresserade av en privat sjukvårdförsäkring. Evert Bolin är försäljare av sjukvårdsförsäkringar

(Kl. 15:07)
Reporter tomas.ardin@sr.se


LRF - Lantbrukarnas riksförbund - har insett att dagens ensamföretagare inom lantbruket är en mycket utsatt grupp och har därför skapat en sjukvårdsförsäkring för sitt kollektiv. Eva Josefsson är försäkringsrådgivare på LRF.

(Kl. 15:16)
Reporter tomas.ardin@sr.se


Delade meningar om Hallfreda gård
Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, bestämde sig i höstas för att satsa mer på verksamheten på Gotland. SLU äger redan försöksstationen Stenstugu i Endre och i höstas köpte SLU en av Gotlands största gårdar, Hallfreda i Follingbo. Men vad ska SLU egentligen använda marken till? Försöksodling - eller kommersiellt jordbruk? Meningarna är delade. Eter besökte gården.

(Kl. 15:48)
Reporter anna.jutehammar@sr.se