1 av 3
2 av 3
3 av 3

ETER FREDAG 1 JUNI

Länsstyrelsen hittar ny plats
Det var lite ”toppmötes-stämning” när landshövding och hyresvärd tog i hand och undertecknade ett historiskt kontrakt. Hövdingen Marianne Samuelsson och Fredrik Pettersson, vd för P 18 Vasallen tyckte båda att det var en bra uppgörelse att länsstyrelsen blir ny hyresgäst i försvarsmaktens gamla stabsbyggnad på Visborgsområdet.

(Kl. 15:37)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Kan inte dricka vattnet
Bra vatten i brunnen är en självklarhet för många. Men tänk er att i nästan tre decennier inte ha kunnat dricka gott vatten ur den egna kranen. Med åren har bakterierna i vattnet bara blivit fler och fler.
Gertrud och Gustaf Pettersson i Roma har haft problem med sitt vatten i 28 år.  

(Kl. 15:06)
Reporter tomas.ardin@sr.se


Paret i Roma har egen brunn, men vattnet är alltså otjänligt att dricka. 300 meter från parets hus finns det kommunalt vatten, men beskeden från kommunen hittills har varit att Gertrud och Gustaf får vänta med att ansluta sig till det kommunala nätet. Kanske hinner Gustaf uppleva sin 90-årsdag dessförinnan...
Kjell Skalberg, (c) ordförande i tekniska nämnden kommenterar ärendet.

(Kl. 15:19)
Reportrar tomas.ardin@sr.se & lars.eskelind@sr.se


Kyrkligheten minskar bland unga

Det blir färre och färre som väljer att döpa sina barn. Siffror från 2006 berättar att 71 procent av barnen som föds på Gotland döps inom svenska kyrkan.

(Kl. 15:48)
Reporter lasse.ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista