1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

ETER MÅNDAG 4 JUNI

Kommunen sålde billigt
Gotlands kommun sålde Björkhaga camping i Sanda till Pigge Werkelin för två miljoner kr, trots att kommunens egen värderingsman hade värderat den till sex miljoner kronor. Företagsombudsmannen Mårten Hyltner kommenterar här att priset var en tredjedel av värdet.

(Kl. 15:07)
Reporter tommy.lundberg@sr.se


Rymden är här
Under dagarna 3-8 juni håller den europeiska rymdorganisationen ESA möte i Visby. Eter träffade Olle Norberg på Rymdbolaget, för att prata om vad som är på gång när det gäller rymden.

(Kl. 15:18)
Reporter jonas.neuman@sr.se


Dyra byxor
Gotlands kommun sade upp två anställda i oktober 2004 med motiveringen att de köpt privata kläder för kommunens pengar. Facket och de anställda själva hävdade att det var arbetskläder. För nästan exakt ett år sen kom utslaget i arbetsdomstolen som visade att kommunen gjorde fel vid uppsägningen. Och det dyrt för Gotlands kommun. Omkring 1,8 miljoner kronor har Thomas Björkdahl själv räknat fram att det kostade att bli av med honom och arbetskamraten.

(Kl. 15:45)
Reporter jonas.neuman@sr.se


Algrapportörerna redo
Förra året hade Gotlands kommun en information på hemsidan där allmänheten kunde se vilka stränder som drabbats av algblomning. Den servicen kommer att finnas även i år, men i år har man överlåtit det på Gotlands turistförening.

(Kl. 15:37)
Reporter lars.eskelind@sr.se


Käftsmäll - vanligaste brottet på 1600-talet
Idag på eftermiddagen var det högtidligt ”boksläpp” på landsarkivet i Visby. 
Den nya boken handlar om forna tiders brott och straff på Gotland - på den tid då ön var dansk.
Historikern Jens Lerbom har sammanställt boken ”Gotlands saköreslängder 1600-1645”.

(Kl. 16:12)
eporter katarina.hedstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista