ETER TISDAG 5 JUNI

Nej till fler villavagnar
Länsstyrelsen har beslutat att säga nej till fler villavagnar vid Snäck. Byggnadsnämnden har tidigare i år gett campingen tillfälligt bygglov under ett år för 40 nya villavagnar. Men en av grannarna överklagade, med motiveringen att det inte går att ge tillfälligt bygglov när området håller på att planläggas. Länsstyrelsens jurist Jerker Loré berättar varför han upphäver bygglovet för de nya villavagnarna.

(Kl. 15:07)
Reporter jonas.neuman@sr.se 


Langare letas Polisen har de senaste veckorna haft en extra satsning på att avslöja folk som langar alkohol till minderåriga.
Polisen Daniel Åhlén berättar i Eter att berusade ungdomar begår andra brott.
På måndagen avslöjades två langningsförsök i Visby. 
I det ena fallet var det, enligt polisrapporten, en sextonårig pojke som fått tag på alkohol från Systembolaget och i sin tur langade vidare fem flaskor starkcider. Men, Systembolagets butikschef på Östercentrum i Visby, Jonas Andersson, tror inte att hans personal missat ålderskontrollen.

(Kl. 15:38)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Prisad Norrby Centerpartiet på Gotland brukar varje år dela ut ett miljöpris till den som anses göra goda insatser för miljön. I år går priset till Per Norrby från Silte, som producerar raps för drivmedel.

(Kl. 15:21)
Reporter lars.eskelind@sr.se


Fel av Sverige att stoppa privatimporterad alkohol
Idag kom besked från EU: Det svenska förbudet mot privatimport av alkohol strider mot EG-rätten, enligt EU:s domstol.
En som lite förvånat tog emot det beskedet är den moderate riksdagsledamoten Rolf K Nilsson.

(Kl. 15:49)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Barnhörna invigd på biblioteket i Hemse

Det skall bli ännu roligare för barnen att gå på alla Gotlands bibliotek. Det lovade länsbibliotekarien Christina Svensson när det idag var invigning av barnbokshörnan på Hemsebiblioteket. Eter var förstås där för att luska ut hur det kan bli roligare.

(Kl. 16:12)
Reporter lasse.ahnell@sr.se