ETER FREDAG 8 JUNI

Regiondirektören undanhöll papper för politiker
Kommunjuristerna skrev till kommunstyrelsen inför beslutet om att hyra ut Norderstrands camping. Den sex sidor långa skrivelsen innehåller upplysningar om att det avtal kommunen var på väg att ingå kunde stå i strid med EU:s konkurrensregler och kommunallagen.
Regiondirektören Bo Dahllöf valde dock att inte visa politikerna de varningarna.
Centerpartistiska kommunalrådet Eva Nypelius satt i opposition då - 2005 - när kommunen valde att hyra ut Norderstrand på 40 år. Hon tyckte att hon visste det hon behövde för att fatta beslut.

(Kl. 15:08)
Reporter tommy.lundberg@sr.se


Centerpartisten Torsten Gislestam håller inte med partikamraten Nypelius om att det inte spelade någon roll att regiondirektören undanhöll information från politikerna. 
Gislestam tycker att det är märkligt att skrivelsen inte presenterades för beslutsfattarna.


(Kl. 15:16)
Reportrar tommy.lundberg@sr.se & katarina.hedstrom@sr.se


Långlivad brand I två dagar har det brunnit på återvinningsgården mellan Roma och Dalhem. Det är företaget Ragn-Sells som driver anläggningen och meningen är att de insamlade soporna ska säljas till Cementa för förbränning. Olyckligtvis inträffade branden vid ett tillfälle när det var extra mycket material samlat. Krister Ljungberg är driftsområdeschef för Ragn-Sells.

(Kl. 15:36)
(Kl. 15:40)
Reporter lasse.ahnell@sr.se


Gotland kryllar av vita mössor

Fredagen den 8 juni är en stor och viktig dag för gymnasieeleverna - studentdagen.
I Visby har det varit fest ända sedan i morse och vid halv fyra-tiden samlades studenterna vid Östercentrum för att äta tårta.

(Kl: 15:47)
Reporter lasse.ahnell@sr.se