ETER ONSDAG 13 JUNI

Så klarar växterna torkan
Tidigare i veckan berättade vi i Eter att det är ovanligt låga grundvattennivåer just nu och det kan bli bevattningsförbud rekordtidigt i sommar. Men samtidigt har vi växter i trädgården som behöver vatten. Trädgårdsexperten Frida Tollerz säger att det finns massor av åtgärder man kan göra för att ta hand om växterna när det blir torrt.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Nya gotländska designers
Det talas ofta om att design och formgivning är något som ska ge nya jobb på Gotland. Och några som faktiskt bestämt sig för att ägna sitt liv åt just detta är Lisa Minogue och Mattias Sjöberg. De är två 25-åriga nyutexaminerade studenter från Högskolans utbildning inom industriell design som startat det egna företaget Nous Design.

Reporter ulrika.uusitalo@sr.se


Hyrsköterskor räddar sommaren
För att klara bemanningen tvingas många sjukhus att stänga avdelningar eller dra ner på antalet vårdplatser, visar en undersökning som TT har gjort. Hur är då läget på Gotland i sommar? Barbro Hejdström-Nilsson som är personalchef på hälso och sjukvårdsförvaltningen förklarar.

reporter lasse.ahnell@sr.se


Föreslår cancervaccin
Socialdemokraten Janica Sörestedt föreslår att unga flickor på Gotland ska vaccineras mot livmoderhalscancer. Sjukvården på ön har valt att avvakta Socialstyrelsens rekommendationer innan man tar beslut i frågan. Eter träffade gynekologen Roland Alvarsson för att prata om sjukdomen och vaccinets verkningar.

reporter jonas.neuman@sr.se


Ingen resning för knarkdömd
Det har gått 7 år sedan en person dömdes till fängelse för grovt narkotikabrott, men det rättsliga efterspelet verkar aldrig ta slut.
Den dömdes avdokat, Eric Dufvenmark, fortsätter att strida för sin klients räkning, men idag kom beslutet att Riksåklagaren inte vill bevilja resning för att pröva fallet igen. Advokat Eric Dufvenmark gillar inte beskedet.

reporter lars.eskelind@sr.se