ETER FREDAG 15 JUNI

Gunnar vill se ett levande Herrvik
Sockenborna i Östergarn vill köpa och utveckla Herrviks hamn. Herrviks hamn skall åter bli en levande hamn med åretrunt-företag, säger Gunnar Bendelin, ordförande i Nygarns utvecklingsbolag, som vill förhandla med Gotlands kommun om köp av hamnområdet. Idag saknas fungerande vatten och avlopp som först måste ordnas.

(Kl. 15:48)
Reporter lasse.ahnell@sr.se


Torkan tär på tallarna
Det har planterats uppåt två miljoner tallplantor på Gotland i vår. Det varma vädret och bristen på regn hotar nu stora värden i den gotländska skogen. 
Om det inte kommer en rejäl rotblöta snart riskerar stort planteringsarbete i skogen ha varit förgäves.
Rolf Niklasson i Klinte är förvaltare av den Liljewalchska skogsfonden. Årets plantor kunde ha fått en bättre väderstart, tycker han.

(Kl. 15:07)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Barbro trotsar kriget Den internationellt engagerade Barbro Ullberg Gardell (s) åkte under fredagen till israeliska Tel Aviv och Ramallah - trots oro i närområdet där. Hon reser trots att UD avråder från resor till Västbanken. Hon är på väg mot Ramallah och orten Doma för att leverera getter. Hennes önskan är att hjälpa till att starta ett jordbrukskooperativ där.


(Kl. 15:21)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Rockar mot midnatt i Visby
Midnight Scraper heter bandet som startade i Sala för 6 år sedan och har fått en stämpel av att ha en typisk så kallad ”rockattityd”. Bandet tar rock’n rollmyten på allvar.
Mycket ös, attityd och influenser från Rolling Stones.

(Kl. 15:37)
Reporter lasse.ahnell@sr.se