1 av 4
2 av 4
Från vänster Olle Hoffman, Björn Evald, Ulf Palmenfelt, Marie Flemström och Marika Grankvist.
3 av 4
4 av 4

ETER TORSDAG 28 JUNI

Mystiske mannen i turban identifierad  Vad har Muhammed och påven gemensamt?
(Det låter som en historia som tolvåringar brukar berätta för varandra men så är det inte) 
Rätt svar ska vara: Gothem kyrka! Båda två finns avbildade där. Nästan i alla fall. En som studerat väggmålningarna där och satt in dessa i ett historiskt sammanhang är Åke G Sjöberg, som nu också skrivit om historien i Byggnadshyttans senaste årsskrift.


(Kl. 16:11)
Reporter karin.brindt@sr.se


Gotlands gamlingar får 6,5 miljoner 
Gotlands kommun får drygt 6,5 miljoner kronor för att förbättra vården av äldre. Pengarna skall bland annat användas till att förbättra demensvården, förebygga fallolyckor och förbättra aktiviteterna på öns dagcentraler.
Angelägna pengar, tycker Mariann Godin Luthman, chef för äldreomsorgen på Gotland och Agneta Lövdahl Johansson, chef för öns dagcentraler.

(Kl. 15:08)

Det finns sex dagcentraler på Gotland - från Slite i norr till Hemse i söder - öppna för gamla som vill träffas och pyssla. Men vad vill åldringarna göra - om de själva får bestämma?

Allan Palje, Lizzie WizénKarin Godring & Signe Jakobsson på Gråbo servicehus och dagcentral tycker till.

(Kl.15:16)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Skattjakt lanseras på Gotland Nu startar ytterligare en sommaraktivitet speciellt framtagen som billigt familjeäventyr. Det är ett samarbetsprojekt mellan flera turistanläggningar och organisationer som nu skall få folk ut att skattleta. Själva skattjaktshistorien är påhittad av folklivsforskaren Ulf Palmenfelt. Här berättar han var historien innehåller.


(Kl. 15:37)


HES är ett projekt som involverar den gotländska historien i turism och evenemang. Förutom skattletning kommer allt fler temakartor att lanseras, till exempel Pippi Långstrump-kartor, Vikinga-kartor och kartor till världsarvet Visby.
Projektledare är Marika Grankvist och Olle Hoffman.

(Kl. 15:45)
Reporter lasse.ahnell@sr.se


Almedalen fortsatt populär politisk arena
Årets upplaga av Almedalsveckan blir nästan lika omfattande som den i fjol - trots att det inte är något valår i år.
Kommunens ”spindel i nätet” Karin Lindvall berättar om omfånget och journalisten och författaren Susanna Popova,  kommenterar.

(Kl. 15:53)
Reporter karin.brindt@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".