1 av 2
2 av 2

ETER FREDAG 29 JUNI

Risk för diskvalificering av idrottsfolk Det har uppstått tumult inför avfärden mot Rhodos och Ö-spelen. Vissa gotländska deltagare riskerar att diskvalificeras; däribland tennisledaren och aktive spelaren Alec Arho Havrén.

(kl 15:07)

Patrik Oscarsson som är kanslichef på Gotlands Idrottsförbund om vem som skall kontrollera att reglerna följs. Deltagarna skall vara födda på den ö de representerar, eller vara mantalsskrivna där sedan viss tid tillbaka.

(kl 15:15)
Reporter lasse.ahnell@sr.se


Havsörn i huvudroll på Karlsö
Vi berättar om havsörnens revansch. På Stora Karlsö spelas naturfilm in, med havsörnen i den tänkta huvudrollen. Naturfilmaren Janne Henriksson berättar.

(kl 15:25)
Reporter jonas.linne@sr.se


Nytt rekordår för orm och snok? Det sägs vara gott om ormar just nu - somliga talar om orm-år! I Eter går vi på spaning efter gotlandssnokar.

(kl 15:37)
Reporter lasse.ahnell@sr.se


Efterlyser arbete åt unga funktionshindrade
Vad erbjuder egentligen kommunens omsorg för möjligheter till ett ”riktigt” arbetsliv för dem som har funktionshinder?
Det frågar sig Sven-Göran Algotsson efter att ha hört att antalet unga som får aktivitetsersättning (det som tidigare hette ”förtidspension” ) ökar.  
Att inte tillvarata dessa ungas möjligheter är en allvarlig brist tycker Algotsson, själv pappa till ett barn med Aspergers syndrom.

(Kl. 15:48)

Så här bemöter chefen för daglig verksamhet i Visby, Hans-Olof Palm, kritiken om att kommunen saknar plan för hur de funktionshindrade skall få ”riktiga” arbeten.

(Kl. 15:53)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".