ETER MÅNDAG 2 JULI

Dimma för seglarna Gotland runt
Rapport från Radio Stockholms reporter Lasse Persson som deltar i den internationella havskappseglingen Gotland Runt.

 (Kl. 15:37)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Avverkar i strid med länsstyrelsens beslut
Skogsområdet ”Träskvidar” vid Fardume träsk är i så fint och orört skick att länsstyrelsen vill göra området till naturreservat för att skydda det för framtiden.
Men en av markägarna är inte nöjd med länsstyrelsens erbjudade om att köpa både mark och virke. Han vill ha kvar sin skog och har fortsatt att gallra och avverka som vanligt. Därför har länsstyrelsen beslutat om avverkningsförbud där, berättar Fabian Mebus som arbetar på länsstyrelsen med naturvårdsfrågor som rör skog och skogsbruk.

(Kl. 15:20)
Reporter jonas.neuman@sr.se


Inlåsta tjänstemän ett hot mot demokratin 
Hotet mot arbetsförmedlingen i Visby ska diskuteras närmare vid ett möte i morgon. Arbetsförmedlingen i Visby stängdes förra veckan efter en varning om att en person skulle vara på väg dit för att avreagera sig på personalen.
Länsrådet Anders Granat, högste ansvarige för Arbetsförmedlingen på Gotland, vill inte ha dörrarna låsta. Han anser att det är ett hot mot det öppna samhället.

(Kl. 15:07)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Gotländska skyttar missade tävling - bussen kom ej
En rapport från Rhodos, bortom de idrottsliga prestationerna under Ö-spelen. Radio Gotlands utsände, Owe Järlös intryck är strul i arrangörsleden och krockar mellan olika kynnen. Gotländska deltagare missade till exempel en tävling på grund av uteblivna bussar.


(Kl. 15:47)
Reporter katarina.hedstrom@sr.se


 


 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".