1 av 3
2 av 3
3 av 3

ETER MÅNDAG 9 JULI

Farligt tätt bland husvagnar på öns campingar
Brandsäkerheten på gotländska campingplatser uppfylls inte och varierar en hel del mellan anläggningarna, visar en genomgång som Radio Gotland har gjort. För korta avstånd mellan vagnar, förtält och tält medför risk för spridning av eld därför har räddningsverket utfärdat regler för campingarna. På Norderstrands camping i Visby stod närmare tio vagnar och bilar för nära varandra av det åttiotal campingfordon som fanns där.

(Kl. 15:08)

(Kl. 15:21)

Reporter lasse.ahnell@sr.se


Vacker trädgård på Odalgatan fick pris
På måndagen delade sällskapet DBW ut sitt årliga trädgårdspris. Vinnare 2007 blev Johan och Inger-Marie Westborg, vars trädgård bakom ett plank i Visby innerstad enligt juryn är en prydlig och genomtänkt trädgård som utvecklats utan att den ursprungliga särarten gått förlorad. 

(Kl. 15:48)

Reporter therese.bergstedt@sr.se


”Viktigt att öar får arrangera spelen efter sin förmåga”
Årets öspel på Rhodos blev för gotlänningarna de näst bästa hitills med 23 guldmedaljer, 21 silver och 10 brons. Fast om Gotland ska kunna arrangera öspel igen krävs nya arenor, tycker Radio Gotlands sportchef Owe Järlö som var på plats på Rhodos.

(Kl. 16:11)

Reporter mika.koskelainen@sr.se


Orättvis catwalk på Östersjötorget
På Almedalsveckans andra dag var vädret grått och blött. Grådasket gjorde att alla inomhusaktiviteter blivit mycket mer populära. I den stora silon i hamnen hittar man Östersjötorget och där trängs regnskygga gotlänningar med pr-folk, politiker och lobbyister. Där blandas skratt och allvar för att sprida budskap om mänskliga rättigheter och globala utvecklingsfrågor. Eter minglade i silon och stötte på ett fritids, en kommenterande politiker och kändisar i orättvisa kläder.

(Kl. 15:37)

Reporter johanna.eklundh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".