1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

ETER ONSDAG 11 JULI

Teknikkollo vill locka barn till fysiken
På Björkanderska magasinet i Visby hamn har det skruvats och klistrats och pysslats för fullt de senaste dagarna. Det är Sveriges Ingenjörer som ordnar teknikkollo för barn, i syfte att få fler unga att intressera sig för teknik.

(Kl. 16:12)

Reporter therese.bergstedt@sr.se


Här finns den dyra och den billiga maten

Maten på Gotland har blivit dyrare, visar prisundersökningen som PRO presenterade på onsdagen. En gotländsk matkasse med sextio varor kostade i genomsnitt 1523 kronor, mot 1462 kronor förra året. Eter besöker en av de billigaste mataffärerna - som återfinns på norra Gotland.

(Kl. 15:07)

(Kl. 15:16)

Reporter johanna.eklundh@sr.se


Missnöje med de nya villorna i Vibble
Det är stort missnöje hos hyresgästerna som flyttat in på det nybyggda Tvinnaregatan i Vibble. Tvinnaregatan består av fristående villor som alla hyrs. Nu visar det sig bland annat att det växer mögel på ytterpanelen, sättningar gör att lister släpper från taket. Möt hyresgäster, hyresgästföreningen och företrädare för bostadsbolaget som äger husen.

(Kl. 15:37)

Reporter lasse.ahnell@sr.se


Gasledningen i fokus under Almedalsveckan
Företaget Nord Stream, som vill lägga en gasledning i Östersjön, visar upp sig i samband med årets Almedalsvecka. Förutom att de har ett eget stånd vid Donners plats deltar de också i flera seminarier. På onsdagsmorgonen deltog de i ett möte om gasledningen och Östersjöns miljö.

(Kl. 15:53)

Reporter kjell.k.kihlberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".