ETER TORSDAG 12 JULI

Hur mår cirkuselefanten egentligen?
Den senaste veckan har kommunens miljö- och hälsoskyddskontor fått en hel del samtal från oroliga förbipasserande som tyckt att cirkuselefanten vid Oscarsstenen ser ledsen ut. Men Micki mår bra, säger cirkusdirektören Diana Rhodin.

(Kl. 15:37)

Reporter therese.bergstedt@sr.se


Oro över systemet med delad länsveterinär
Efter internt bråk slutade Gotlands förra länsveterinär. För att lösa frågan med ersättare bestämdes att Gotland i år skulle dela länsveterinär med Stockholm, som tillsammans med fem biträdande veterinärer turas om att jobba halvtid på Gotland. Men nu kommer kritik mot det här inte fungerar. Länsveterinärerna hinner inte med, och viktiga ärenden som borde skötas läggs på hög. Kritikerna oroas för hur det kan gå vid en eventuell smitta på ön. Fast landshövdingen Marianne Samuelsson tycker att det finns både för- och nackdelar med det nuvarande systemet, som ska utvärderas i höst.

(Kl. 15:07)

(Kl. 15:14)

(Kl. 15:20)

Reportrar therese.bergstedt@sr.se mika.koskelainen@sr.se


Justitieministern träffade gotlandspolisen
För polisen på Gotland är Almedalsveckan den mest ansträngade veckan under året. Men under veckan blir poliserna också uppmärksammade. Inte minst av politiker som justiteministern moderaten Beatrice Ask som träffade Gotlands länspolismästare Anette Wilén och andra poliser på ön.

(Kl. 15:46)

Reporter lasse.ahnell@sr.se 


Dockteaterkurs i Burgsvik

Eter har varit på dockteaterkurs i Burgsvik. Där får åtta barn den här veckan med hjälp av lera, papper, lim, färg och tyg göra handdockor som på fredag ska debuttera på scen i barnens egna dockteater.

(Kl. 16:12)

Reporter johanna.eklundh@sr.se


Gotländsk mat klarar konkurrensen
Den gotländska maten står sig väl gentemot annan svensk regional mat. Det tycker gastronomen, vinkännaren och mathistorikern Carl Jan Granqvist som deltog vid ett seminarium om mat som hölls under Almedalsveckan i dag.

(Kl. 15:46)

Reporter tommy.lundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista